Cynamonowe pieczone jabłka

0 Flares 0 Flares ×

Kto pamięta zapach ten deser z czasów dzieciństwa?

Dziś zaserwowałam go moim córkom. Oszalały na ich punkcie…Mowa o zapiekanych jabłkach z cynamonem i bakaliami.

Kto ma ochotę na deser (niskokaloryczny!!!)???

jabłka (1 of 1)

4 duże jabłka

1 garść rodzynek

1 garść orzechów włoskich

4 łyżeczki miodu

cynamon

Jabłka oczywiście myjemy i odkrawamy ok 2 centymetrowy „kapelusz” i wydrążamy je w środku. Do tak przygotowanych owoców wsypujemy rodzynki, połamane orzechy, posypujemy szczyptą cynamonu i polewamy łyżeczką miodu (każde jabłko).

Jabłuszka nakrywamy „kapeluszami” i wstawiamy do piernika na ok 40 min (jabłka powinny być miękkie, ale nie rozpadać się). Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Podawać lekko przestudzone:)

Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>