Mus truskawkowy z olejem kokosowym i jabłkiem

0 Flares 0 Flares ×

Zaraz się zacznie sezon na truskawki:) Nie mogę się doczekać! A tymczasem w zamrażarce jeszcze trochę zapasów z zeszłorocznych zbiorów… no i dzieciaki wiecznie dopominają się czegoś pysznego. Przed wami czysta (i pyszna) improwizacja na temat truskawek i jabłek z dodatkiem oleju kokosowego i mielonego lnu.

koktajl

Potrzebujesz:

700 g mrożonych truskawek (bez szypułek)

2 duże jabłka

1 1/2 łyżki oleju kokosowego

2 łyżki mielonego lnu

Przygotowanie:

1. Truskawki przelać ciepłą wodą (można je rozmrozić wcześniej)

2. Jabłka obrać ze skórki i pokroić na mniejsze części

3. Owoce wrzucić do blendera i zmiksować na gładką masę

4. Olej kokosowy lekko podgrzać, przelać do masy i szybko wymieszać. Olej nadaje delikatnego posmaku kokosu, ale uwaga olej znów się zetnie i w musie powstaną małe grudki:)

5. Na końcu dodać mielony len, który doskonale zwiąże całość i nada mu gładkości.

6. Nałóż do pucharków i udekoruj miętą.

Gotowe:)

koktalj1

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>