Kokosowe ciasteczka z czekoladą

0 Flares 0 Flares ×

Popularne u nas kokoski bezglutenowe. Stary przepis w wersji z czekoladą, słodzony miodem. Jak ktoś dba o linię to można darować sobie czekoladę, ale czy warto? Haha:)kokos duzy

2 jajka

1 1/2 szklanki wiórków kokosowych

2 łyżki miodu

1 łyżka mąki ziemniaczanej

1 łyżka rozpuszczonego masła lub oleju kokosowego

1 łyżka cukru waniliowego

1 łyżka soku z cytryny

Przygotowanie:

1. Jajka ubij, dodaj miód i cukier wanilinowy.

2. Dodaj kokos, mąkę ziemniaczaną, masło i cytrynę.

3. Wymieszaj i nakładaj na blaszkę. Ja użyłam małej łyżki do lodów, ale ostatecznie można nakładać ciasto małymi kupkami na blaszkę.

4. Pieczemy w 180ºC przez ok 8 minut, aż lekko się zrumienią.

Pyszne:)

Smacznego!

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>